COVID-19: Fakta o dětech, stáří a kolektivní imunitě

Skupina lékařů, mezi nimiž figurují profesoři Jan Pirk, Cyril Höschl či rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, se sešla ve čtvrtek 23. dubna. Nyní formuluje sedm bodů pro další fázi boje s epidemií COVID-19.

Pokračování

kolektiv autorů, 28. dubna 2020


Nechceme jen udržet vysokou kvalitu, ale dále se rozvíjet

V Ústavu jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy působila v posledních letech na různých postech, nástup Dany Hůlkové Nývltové do funkce ředitelky tak nebyl na konci ledna 2020 překvapivým krokem.

Pokračování

Jiří Novák, 4. března 2020


GDPR chrání, nebo straší? Na co by si studenti měli dát pozor

Také se nezdržujete čtením nekonečně dlouhých a nesrozumitelných podmínek a rovnou zaškrtáváte souhlas se zpracováním osobních údajů? S tím by měl být od 25. května konec. Budou stručné a jasné. Žádá si to nové obecné nařízení o ochraně osobních údajů.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 25. května 2018


Co s mrňousy v létě? Na příměstský tábor přírodovědné školky

Také si lámete hlavu s tím, kdo se postará o vaše malé zvědavce, až budou mít školky v létě prázdniny? Řešením jsou příměstské tábory, které pro děti ve věku od tří let pořádá Přírodovědná školka Rybička Přírodovědecké fakulty UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 19. března 2018


Co se stane, když včas nevystoupíte z páternosteru?

A zase se točí. Právnická fakulta UK znovu vrátila do života jeden ze symbolů své architektonicky mimořádné budovy – oběžný výtah alias páternoster. Tato technická kuriozita, na jejíž rekonstrukci fakulta uspořádala finanční sbírku, začne vozit první studenty a akademiky už 14. března.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 8. března 2018


Evangelická teologická fakulta UK si zvolila staronového děkana

Docent Jiří Mrázek by měl po další čtyři roky zůstat v čele Evangelické teologické fakulty UK. Přeje si to akademický senát fakulty, který ho zvolil kandidátem na funkci děkana na svém zasedání v úterý 6. března. Jeho jmenování nyní musí zvážit rektor UK profesor Tomáš Zima.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 8. března 2018


Josef Dovalil: Do sportu pronikají příživníci

„Začínám být tím, jak se někteří lidé snaží na vrcholových sportovcích vydělat, trochu znepokojen,“ říká v rozhovoru pro iForum docent Josef Dovalil. Někdejšímu děkanovi Fakulty tělesné výchovy a sportu UK těsně před začátkem olympiády v Jižní Koreji udělila Unie profesionálních trenérů cenu za celoživotní dílo.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 20. února 2018


Rektor uvedl do děkanských funkcí tři nováčky

Devět fakult Univerzity Karlovy si loni vybralo nové děkanky a děkany. Jejich rozhodnutí schválil rektor UK profesor Tomáš Zima. Během prvního měsíce letošního roku proto postupně předal jmenovací dekrety všem zvoleným.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 1. února 2018




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.