Daniel Pražák • foto: Facebook • 8. prosince 2016

Plesová sezona na Univerzitě Karlově

Přichází čas, kdy je třeba pomalu vylovit ze skříní střevíce, uvázat kravaty a motýlky a zopakovat si (základní) taneční kroky. Na prahu plesové sezony přinášíme přehled bálů, které se budou konat v rámci Univerzity Karlovy. Některé mají již dlouholetou tradici, jiné jsou poměrně nové a třeba i s originální tematikou. Liší se také v tom, kdo samotný ples organizuje – ať už je to oddělení vnějších vztahů na fakultě, studentské spolky, nebo vedení a studenti dohromady.

Pomyslný zlatý hřeb univerzitní plesové sezony přichází hned zkraje a je jím Reprezentační ples Univerzity Karlovy v pátek 13. ledna 2017. Tento ples je již třetím v pořadí obnovené tradice a bude se konat v paláci Žofín. K tanci i poslechu zahraje Back Side Big Band, vystoupí například Janek Ledecký či Ondřej Gregor Brzobohatý. Nebudou chybět ani studentské kapely a na své si přijdou i milovníci jazzu či cimbálovky. Sledujte událost na facebooku .

Na Žofín můžete zavítat také 6. ledna 2017 na 129. reprezentační ples mediků – ples 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Zde se o taneční muziku postará Hlavsa Orchestra, vystoupí například Radek Vojtek nebo Radka Fišarová. Ples ozvláštní také barmanská show. Další informace o programu budou zveřejněny na facebooku.

Dalším plesem v kalendářním pořadí je Reprezentační ples Přírodovědecké fakulty UK, konající se v sobotu 18. února 2017 v Kongresovém centru na Vyšehradě. Organizátoři vyslyšeli prosby z minulého roku, a tak se letos návštěvníci mohou těšit na řadu změn – mezi jinými na zapojení studentských kapel či lepší diskotéku. Pro více informací sledujte událost na facebooku.

Tradičním vrcholem společenské sezony české právnické obce je Právnický ples pořádaný Spolkem českých právníků Všehrd a Právnickou fakultou UK. Tradičně se bude konat v Obecním domě, a to 25. února 2017. Více informací brzy na facebooku. Na Národní dům na Vinohradech zavítá 25. února 2017 se svým plesem 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, vše v režii spolku Motolák. Hosté se mohou těšit na vyhlášení ankety Učitel roku a taneční skupinu Prdlý kosti.

V úterý 28. února 2017 bude ve Slovanském domě tančit akademická obec Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Další informace brzy na webu. A jak se tančí na matfyzu? To se dozvíte ve čtvrtek 2. března 2017 v paláci Žofín, kde se koná Matfyzácký ples. Ten již tradičně pořádá Matematicko-fyzikální fakulta UK ve spolupráci se studentským spolkem Matfyzák.

Již potřetí spojily síly Filozofická fakulta a Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy se Společným reprezentačním plesem 2017 (aneb FF UK a PedF UK na červeném koberci), který se koná 7. března 2017. Z Kongresového centra se na četné žádosti přesouvá zpět do Národního domu na Vinohradech. Hudební doprovod zajišťuje už tradičně kapela Zatrestband a po půlnoci zahraje studentská kapela Simple Muffin. Sledujte webové stránky plesu pro více informací.

Parket Národního domu na Vinohradech zažije také ples 3. lékařské fakulty UK, který se koná již podevatenácté, tentokrát v pátek 10. března 2017. Ve stejný den se koná Reprezentační ples Lékařské fakulty v Plzni v tradičních prostorách Měšťanské besedy. K tanci a poslechu zahraje orchestr Miroslava Novotného, speciálním hostem večera bude zpěvačka Marcela Holanová. Událost můžete sledovat také na facebooku

Těšíme se na viděnou na parketu!




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.