Zdenka Polová; red. • foto: Věra Schatzová • 27. listopadu 2017

Memoriál Miroslava Bubníka ovládla štafeta 2. a 3. lékařské fakulty UK

Již třiatřicátý ročník Memoriálu PhDr. Miroslava Bubníka v univerzitních plaveckých štafetách uspořádala katedra tělesné výchovy Přírodovědecké fakulty UK. Uskutečnil se 20. listopadu ve Sportovním centru UK v pražské Hostivaři pod záštitou děkana fakulty profesora Jiřího Zimy a České asociace univerzitního sportu. Pro vítězný pohár si doplavala štafeta 2. a 3. lékařské fakulty UK pod vedením trenérky PaedDr. Květoslavy Skálové.

Třiatřicátý ročník Memoriálu Miroslava Bubníka přilákal desítky vysokoškolských plavců

Třiatřicátý ročník Memoriálu Miroslava Bubníka přilákal desítky vysokoškolských plavců

Letošní závod se těšil velkému zájmu studentů i diváků v atmosféře plné napětí i kvalitních sportovních výkonů. Startovalo osmnáct štafet z deseti fakult napříč pražskými vysokými školami.

Závodníci se utkali v disciplínách 8x 50 m prsa a 8x 50 m volný způsob. Tento průběh je atraktivní tím, že dokáže pohltit svou atmosférou nejen špičkové sportovce, ale také ty, kteří s plaveckým tréninkem teprve začínají. Štafetový tým tvoří osm plavců, z toho minimálně dva musejí být ženy. Jednotliví členové startují v libovolném pořadí, obě štafety musejí však absolvovat ve stejném složení. Fakulty mohou postavit i více štafet, ale konkrétní závodník smí být členem pouze jedné série. Konečné pořadí určí součet časů obou závodů.

Tentokrát se nejvíce dařilo 2. a 3. lékařské fakultě UK pod vedením trenérky Skálové. Pohár si vítězové převzali z rukou vedoucího katedry tělesné výchovy PřF UK Mgr. Lukáše Frantála.

Memoriál PhDr. Miroslava Bubníka se koná každý rok a je věnován vzpomínce na vynikajícího plavce a všestranného sportovce působícího na Přírodovědecké fakultě UK, který svým mimořádným přístupem ovlivnil celé generace studentů.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.