Josef Vošahlík; red. • foto: Aneta Procházková • 6. prosince 2017

Tým UK je neporazitelný. V evropské hokejové lize si připisuje další body za vítězství

Do posledního domácího utkání v základní části Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL) nastoupili hráči Univerzity Karlovy proti týmu Paneuropa Kings z Bratislavy. Na zimním stadionu ve Slaném byl 28. listopadu k vidění svižný hokej, který musel lahodit oku každého fanouška.

Reprezentace UK je v Evropské univerzitní hokejové lize nepřekonatelná

Úvod utkání poznamenala hned dvě vyloučení. Domácí se provinili špatným střídáním, ale hosté dvouminutové početní výhody nedokázali využít. Ihned po skončení přesilovky si šel na střídačku na dvě minuty odpočinout Filip Takáč z bratislavského týmu, ale ani UK stav nezúročila. V sedmé minutě měl první velkou brankovou příležitost domácí Marek Pulkrab, který dorážel do zcela odkryté klece střelu Václava Krudence, ale ze zdánlivě snadné pozice nedokázal rozvlnit síť za zády Lukáše Orlíka. O minutu později po hrubé chybě v rozehrávce Matúše Baláže se sám před Zbyňkem Kardou, který tentokrát střežil bránu UK na místo Matěje Olivy, objevil hostující Stanislav Kučera, ale mířil pouze do pravé tyče. Další velkou šanci zápasu vybojoval Pulkrab pro Krudence, ale Orlík skvělým zákrokem udržel bezbrankový stav. Na gólmana Paneuropy Kings se poté valil jeden útok za druhým, ale až tečovaná střela kapitána Tobiáše Slavíčka ze čtrnácté minuty našla svůj cíl v levém horním rohu brankáře hostů, 1:0.

Hráči Univerzity Karlovy chtěli co nejdříve navýšit skóre. Z přemíry snahy v útočném pásmu fauloval domácí Krištof Špičan, a oslabil tak svůj tým. Domácí namlsaní jednogólovým vedením hrozili i v oslabení. Do samostatného úniku se dostal Jan Valder, ale forhendovou kličkou na Orlíka nevyzrál. Filip Takáč se mu snažil zabránit ve skórování za pomoci vhozené hole a podle pravidel musel jít pykat na dvě minuty. Ačkoli početní výhody v aktuální sezoně nepatří mezi nejsilnější stránky týmu UK, v tomto zápase si hráči trochu spravili chuť. Přestupek proti pravidlům potrestal po přečíslení a Slavíčkově přihrávce domácí kanonýr Aleš Hyršl, 2:0.

Hráči slovenského celku znovu vstoupili do začátku třetiny aktivněji a odměnou jim za to byla branka, která snížila náskok UK o jeden gól. Opět dvoubrankový náskok mohl vzápětí pro UK zařídit Václav Krudenc, kterému však tentokrát nebylo přáno a zamířil pouze do hrudi Lukáše Orlíka. Ten o pár chvil později předvedl zákrok utkání, když vyrazil střelu Václava Krudence přímo na hůl Lukáše Kukačky. I jeho pohotovou dorážku však stihl ukrýt ve své lapačce. Po šancích domácích se připomněli hosté z Bratislavy a dokázali domácí obranu přečíslit tři na jednoho. Zbyněk Karda si ale ustrážil svou bližší tyč a poradil si s bekhendovým pokusem Ľubomíra Halabrína. Na druhé straně podruhé zahrozil ve velmi dobré pozici Lukáš Kukačka, ale ani teď nedokázal dostat puk do odkryté klece a mířil až do ochranné sítě. Podobně dopadl i při signalizované výhodě střílející Jan Valder, kterého skluzem v poslední chvíli vychytal skvělý Orlík. V početní nevýhodě už však bratislavský brankář nedokázal pokrýt dorážku Petra Svobody a ten osm vteřin před koncem druhé třetiny zvýšil náskok Univerzity Karlovy na rozdíl dvou gólů, 3:1.

Hned v úvodu třetího dějství se podruhé v utkání s přispěním protihráče prosadil domácí kapitán Tobiáš Slavíček a zvýšil na 4:1. Šanci na snížení nabídl soupeři chybou v rozehrávce Aleš Steklík, ale Richard Mašlanka ji nevyužil a Zbyněk Karda s ledovým klidem vyrazil puk do rohu. Příležitost ke snížení daroval útočným faulem soupeři Krištof Špičan. Paneuropa Kings dokázala tuto početní výhodu využít už po třiadvaceti sekundách, když střelu Nicolase Ketnera dorazil do odkryté branky Filip Takáč, 4:2. Hned o třicet vteřin později obdržel menší trest domácí Petr Malý za nedovolené bránění a hosté mohli zadělat na pořádné drama. Na Zbyňka Kardu ovšem ani přes několik střeleckých pokusů nevyzráli. Hosté vsadili vše na jednu kartu a tou byl útok, což se jim ale vymstilo a po rychlém protiútoku inkasovali pátý gól z hole Marka Pulkraba, 5:2. O pětadvacet sekund později zakončil střelecký účet Univerzity Karlovy z rychlého protiútoku svou první brankou v sezoně nováček David Matějka po pěkné přihrávce Petra Svobody, 6:2. Skóre pak už pouze kosmeticky upravil v čase 59:59 brankou v početní výhodě Dušan Čechovič na konečných 6:3 ve prospěch stále neporaženého týmu Univerzity Karlovy.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.