Aleš Kaplan; red. • foto: Jan Feher; Pavel Červinka • 11. ledna 2018

Na halovém šampionátu zazářila atletka UK. Přivezla si dvě zlata

Více než sto padesát vysokoškoláků změřilo své síly na akademickém mistrovství ČR v halové atletice. V pondělí 8. ledna ho v přetlakové hale na pražském Strahově uspořádala už tradičně Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy ve spolupráci s Českou asociací univerzitního sportu. V závodech se dařilo i studentům UK.

Dvojnásobná medailistka Michaela Hrubá

Dvojnásobná medailistka Michaela Hrubá

Fanoušci atletiky byli v pondělí svědky výborných výkonů. Michaela Hrubá z FTVS UK se radovala ze dvou zlatých medailí poté, co ve skoku vysokém atakovala výšku 185 centimetrů a ve skoku dalekém pak v osobním rekordu 602 centimetrů. Dominik Záleský z Univerzity Palackého zasprintoval 60 metrů za 6,67 sekundy, čímž zaostal pouhé čtyři setiny za limitem na halový světový šampionát v Birminghamu (tento limit splnil o den později na atletických závodech na pražském Olympu).

V letošním roce se halového akademického mistrovství zúčastnilo čtyřicet pět vysokých škol a fakult z celé republiky, startovalo 165 atletů – 96 mužů a 69 žen –, což je nárůst oproti předcházejícím ročníkům. Na startu se objevila i řada národních reprezentantů.

V závodním poli se neztratili ani atleti a atletky UK, kteří vybojovali deset medailí. Vedle Michaely Hrubé slavila dvojnásobný medailový úspěch i Kateřina Dvořáková z Pedagogické fakulty UK, jež si doběhla pro zlato na 60 metrů překážek, stříbro získala ve skoku dalekém. Dobře si vedla i reprezentantka 1. lékařské fakulty Anna Zekuciová, vybojovala stříbrnou medaili v běhu na 60 metrů překážek, avšak medaile v trojskoku jí utekla o patnáct centimetrů – skončila čtvrtá, těsně pod vítěznými stupni.

Celkovým vítězem v soutěži vysokoškolských týmů se stalo České vysoké učení technické se ziskem 103 bodů, obhájilo tak své vítězství z loňského roku. Na tradičního vítěze z minulých let, FTVS UK, tentokrát zbylo s bodovým součtem šedesát šest bodů až páté místo.

Kompletní výsledky akademického mistrovství v halové atletice si můžete přečíst ZDE.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.