Josef Vošahlík; red. • foto: Aneta Procházková • 19. února 2018

Další krůček k vítězství v evropské lize. Hokejisté UK rozdrtili borce Masarykovy univerzity

Hokejový výběr Univerzity Karlovy se rychle oklepal z poslední porážky v Evropské univerzitní hokejové lize (EUHL) a 14. února na pražském stadionu Hvězda ukázal, proč je úřadujícím šampionem soutěže. Hráči UK nepustili soupeře z Masarykovy univerzity k žádné větší akci a suverénně zvítězili s vysokým, šestibrankovým náskokem.

Výběr Univerzity Karlovy si připsal další vítězství

Výběr Univerzity Karlovy si připsal další vítězství

Pro domácí to byl zápas, ve kterém měli znovu nalézt ztracenou formu ze základní části – a to se podařilo. V úvodu hrála obě mužstva koncentrovaně a vyvarovala se zbytečných chyb. V šesté minutě dokázal Petr Svoboda nenápadnou střelou překvapit původem izraelského brankáře brněnského týmu Nira Tichona, a dostat tak svůj tým do vedení 1:0. Od této chvíle to vypadalo, jako by na ledě bylo jen jedno mužstvo, Masarykova univerzita se trápila. Nebýt výborného výkonu jejího brankáře, byla by na konci první třetiny na výsledkové tabuli u pražského týmu vyšší číslice.

Ve druhé třetině pokračovala UK se stejnou razancí a jasnou převahou. Hned během prvních tří minut si vypracovali její hráči pět brankových příležitostí. Šestou korunoval zdar, když Václav Krudenc dorazil za bezmocného Tichona střelu Štěpána Veselého, 2:0. O šest minut později při hře čtyři proti čtyřem využila většího prostoru dvojice Martin Slánský, Lukáš Kasala a druhý jmenovaný pak úspěšně zakončil útok na bránu brněnských soupeřů, 3:0. Obranu Masarykovy univerzity postupně rozcupovali Václav Krudenc brankou z přesilové hry, Marek Pulkrab z krásné otočky kolem branky a sváteční střelec Vladimír Kopica, 6:0.

Brankář Nir Tichon si po této gólové smršti odešel odpočinout na střídačku, místo něho nastoupil Pavel Golasowski. Brněnští hráči na tuto třetinu nebudou rádi vzpomínat – zatímco inkasovali pět gólů, sami během vymezených dvaceti minut zaútočili na branku UK pouze třikrát. O vítězi zápasu bylo po druhé části hry v podstatě rozhodnuto.

Tým Masarykovy univerzity však nechtěl ze zápasu odejít se svěšenou hlavou a v poslední části utkání ukázal, že hokej hrát umí. Svůj talent tak mohl v bráně UK předvést také David Jelínek, který pochytal několik nebezpečných útoků. Nakonec se ale z gólu radovali opět hráči UK, když v polovině třetiny zvýšil Vladimír Kopica svým druhým zásahem v zápase na 7:0.

Masarykova univerzita se na závěr utkání přece jen dočkala alespoň jednoho čestného gólu. V padesáté páté minutě se prosadil bekhendovou střelou nejlepší hráč zápasu z MU Peter Bustin, 7:1. Rozdíl skóre se zastavil na šesti brankách a Univerzita Karlova pokořila ambiciózní tým z Brna ještě vyšším rozdílem než v jejich prvním utkání.

Hokejisté UK 2. února zahájili nadstavbovou část pátého ročníku EUHL. Ze základního kola ligy si nesou třicet jeden bod za devět výher, dvě výhry v prodloužení a jednu prohru. To je vyneslo do čela tabulky EUHL, kterou po základní části ligy opanovávají po celých pět let, kdy se turnaje účastní. Vítězství v základním kole navíc znamená výhodnou herní pozici pro další část sezony. Tým si také zajistil přímý postup do play-off (stejně jako jeho pět soupeřů – Engineers Prague, Paneuropa Kings, HC Masaryk University, Diplomats Pressburg, UMB Banská Bystrica).

V nadstavbové části čekají hokejisty další čtyři náročná utkání, která rozhodnou o pozici, z níž půjdou do play-off.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.