Helena Zdráhalová; Josef Vošahlík • foto: Aneta Procházková • 23. března 2018

Hokejisté UK pokračují ve vítězné jízdě a míří do semifinále evropské univerzitní ligy

Za pátým vítězstvím v řadě v Evropské univerzitní hokejové lize (EUHL) si sebejistě jdou hráči Univerzity Karlovy. Ve čtvrtfinálových utkáních dvakrát po sobě porazili v prodloužení tým Engineers Prague a postoupili do semifinále turnaje. Na konci března se v něm střetnou se slovenským týmem Univerzity Mateja Bela z Banské Bystrice.

Reprezentace UK děkuje fanouškům za bouřlivou podporu ve čtvrtfinálových utkáních

Reprezentace UK děkuje fanouškům za bouřlivou podporu ve čtvrtfinálových utkáních

Čtvrtfinále se hrálo na dvě vítězná utkání. Hráči v červených dresech UK do prvního zápasu, který se konal na pražském stadionu Hvězda 15. března, vstoupili lépe a hned po první třetině vedli nad Inženýry o dva góly. Suverenitu UK narušil až devět minut před koncem základní hrací doby útok soupeře, Engineers snížili o branku a dostali hráče UK pod velký tlak. V přesilovce umocněné hrou bez brankáře se Inženýrům čtyři sekundy před závěrečným hvizdem podařilo vyrovnat. Utkání se tak protáhlo do prodloužení. I když si během něj více šancí vybudovali soupeři, UK nakonec nečekaným útokem dotáhla zápas k vítězství.

Do odvetného utkání, které se konalo 20. března ve stejném stadionu, proto mohli hráči UK vstoupit s větším klidem. Začátek zápasu byl velmi podobný prvnímu utkání. Obě mužstva se soustředila na bezchybný výkon v obraně a nepouštěla soupeře do vyložených šancí. UK využila příležitosti, která se jí v první třetině naskytla při přesilové hře, a Jakub Březák vstřelil první branku zápasu.

Ve druhé třetině padly dva góly, o ten první se postarali hráči UK, když se jim zadařilo během přesilové hry. UK ale během další vlastní přesilovky také nakonec inkasovala, 2:1.

Engineers Prague zdramatizovali utkání a téměř celou třetí třetinu tým UK drtili pod velkým tlakem. Reprezentace pražské univerzity si přesto dokázala vytvořit šanci a navýšit vedení na 3:1. Zápas se začal přiostřovat. Jak se přibližoval konec základní hrací doby, tlak Inženýrů sílil a gólman UK Zbyněk Karda měl hodně práce, aby puk nepustil za svá záda. Nepřesnosti v rozehrávkách UK se začaly kupit a soupeři tým v červeném potrestali dvěma slepenými góly v padesáté osmé a padesáté deváté minutě. Stejně jako v prvním čtvrtfinálovém utkání přišel tým UK Praha těsně před závěrečným hvizdem o vítězství.

Vybojovat si ho musel až v prodloužení, kdy v přesilové hře čtyři proti třem rozhodli perfektní kombinací přihrávající Václav Krudenc a střílející Marek Pulkrab o tom, že se tým UK i v letošním ročníku podívá do semifinále EUHL.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.