2. února 2009

Mladí ekonomové UK získali peníze na výzkum

Finanční společnost RSJ Invest v úterý 20. ledna 2009 věnovala symbolický šek na 148 tisíc korun na podporu doktorandů na Univerzitě Karlově, ekonomickém institutu CERGE-EI. Šek převzal z rukou Karla Janečka, zakladatele a člena představenstva RSJ Invest, profesor Jan Švejnar, předseda řídícího a dozorčího výboru CERGE-EI.

Finanční dar bude použit na prospěchová stipendia čtyř studentů druhého ročníku postgraduálního studia a na podporu jejich výzkumných projektů. Studenti byli vybráni odbornou komisí CERGE-EI z deseti předložených projektů v rámci interní soutěže.

RSJ Invest klade veliký důraz na kvalitní vzdělání a dlouhodobě podporuje různé univerzitní projekty. “Domnívám se, že kvalitní vzdělávání je nejen klíčem k ekonomické prosperitě společnosti, ale taká nutnou podmínkou pro budoucí existenci lidské civilizace.” říká Karel Janeček.

Podle Karla Janečka, který na Univerzitě Karlově vystudoval matematiku a teorii pravděpodobnosti, bude v roce 2009 podpora RSJ Invest směrem k univerzitě pokračovat. Vedle CERGE-EI připravuje vlastní grantový projekt také na Matematicko-fyzikální fakultě UK.

V roce 2009 podpoří RSJ Invest několik univerzitních výzkumných projektů částkou přesahující 700 tisíc korun. Vedle CERGE-EI připravuje také vlastní grantový projekt na Univerzitě Karlově, Matematicko-fyzikální fakultě.

RSJ Invest a.s. je největším obchodníkem s cennými papíry v České republice s měsíčním obratem přes 2 biliony EUR. Společnost působí na českém trhu od roku 1995 a je řádným držitelem licence České národní banky. Obchoduje s finančními deriváty na trzích v USA, Velké Británii, Německu, Kanadě, Austrálii, Japonsku a Singapuru. V rámci svých hedge fondů RSJ Powerfunds investuje do dluhopisů, akcií a futures na akciové indexy.

Společnost RSJ Invest, a.s. je jediným nebankovním subjektem v ČR, který má plnou licenci ČNB, což ji opravňuje provozovat veškeré činnosti jako klasické bankovní domy mimo úvěrové činnosti. Patří k zakládajícím členem České asociace obchodníků s cennými papíry.

Profesor Jan Švejnar, předseda a zakladatel CERGE-EI a Karel Janeček, člen představenstva RSJ Invest








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.